Vaillant топлински пумпи

Топлинските пумпи се водечки системи засновани на обновливи извори на енергија за греење и ладење. Го освојуваат пазарот за греење и ладење бидејќи се еколошки чувствителни, ги намалуваат тековните трошоци и се создадени за иднината.

Контактирајте не

#Зошточекате? Зачувувањето на климата започнува со системот за греење/ладење кој е подготвен за иднината!

Ви го носиме вистинското системско решение со топлинска пумпа за ваша удобност

Дали знаевте дека повеќето луѓе веруваат дека превозните средства произведуваат најголема количина на CO2 емисии по домаќинство? Но, всушност, најголем дел од штетните емисии го сочинуваат греењето, ладењето и подготовката на топла вода.

Новоградба или модернизирањето на вашиот дом барa донесување на многу одлуки. Со избирање на Vaillant топлинската пумпа можете да бидете сигурни дека сте ја донеле вистинската одлука за иднината. Опуштете се со целосна доверба во нашата професионална поддршка!“

Предности на Vaillant топлинските пумпи

Одржливост

Топлинските пумпи се одржливи системи за греење и ладење со ниско влијание врз околината. Ја намалуваат емисијата на CO2 во споредба со греењето со фосилни горива со што ве прават независни од фосилната енергија.

Заштеда

Користат обновливи извори на енергија од природни ресурси земја, вода или воздух, а само 25% од вкупната енергија која ја користат е електрична енергија.

Удобност

Нудат максимална удобност за греење, ладење и подготовка на топла вода.

Ниско ниво на бучава

Топлинските пумпи се едни од најтивките на пазарот, со што се совршени за користење во густо населени области.

Како работат топлинските пумпи

Начин на работа

Греење

Ладење

Топла вода

Начин на работа

Начин на работа на топлинската пумпа

Топлинските пумпи ја користат бесплатна достапна топлина од околината за обезбедување на топлина за загревање на семејни објекти или згради. Истовремено, тие претставуваат еден од најекономичните, најефикасните и во исто време еколошки прифатлив начини за подготовка на топла вода, греење и ладење.

Греење

Греење со топлинска пумпа

Високо ефикасната технологија на Vaillant топлинска пумпа работи спротивно на принципот на ладилник. Додека ладилникот ја пренесува топлината од внатре кон надвор, топлинската пумпа ја користи топлината од околината и ја пренесува на работниот медиум односно системот за греење.

Vaillant топлинските пумпи користат до 75% енергијата од бесплатната топлина што природата ја складира во воздухот, почвата или подземните води.

Ладење

Ладење со топлинска пумпа

Vaillant топлинските пумпи секогаш обезбедуваат удобни температури во домот - дури и кога летните горештини стануваат неподносливи. Во зависност од тоа која енергија од околината се користи (воздух, земја, вода) и во зависност од саканата изведба, вашата Vaillant топлинска пумпа може да лади активно или пасивно.

Во зависност од типот на топлинска пумпа, системот за ладење може да се постави на два различни начини:

Ладење со систем за подно греење - топлинската пумпа работи со панелен систем за греење - подно или ѕидно греење. Со овој метод просториите може да се оладат до 3 ° C.

Ладење со вентилоконвектор (Fan Coil) - новата генерација на вентилоконвектори на Vaillant се идеално дополнување на системот за греење/ладење со топлинска пумпа. Со дистрибуција на ладна или топла вода (режим на ладење или греење), ќе обезбедите идеална температура на поединечната просторија во која се наоѓа вентилоконвекторот.

Топла вода

Подготовка на топла вода за домаќинство со топлински пумпи

Vaillant топлинска пумпа се испорачуваат подготвени за подготовка на санитарна топла вода, дали со интегриран бојлер или со дополнителен бојлер што би се поставил во котларата. Подготовката на санитарна топла вода корисниците ја добиваат паралелно додека системот работи во режим на греење или додека топлинската пумпа работи во режим на ладење.

Сакате да го изградите или модернизирате вашиот дом и размислувате за топлинска пумпа?

Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете вистинското решение за сите ваши потреби.

Преглед на Vaillant топлинска пумпа

 • Топлинска пумпа во моноблок технологија, компактни димензии и наградуван дизајн.
 • Најтивката топлинска пумпа досега, само 28 dB (A) на растојание од три метри во ноќен режим на работа.
 • Погоден за нова градба и модернизација (може да се интегрира во постоечки систем за централно греење). Температурата на довод при греење до 65 ° C и во режим на топла вода до 75 ° C овозможува работа на радијаторско греење.
 • Највисоко ниво на енергетска ефикасност А +++ и COP до 5,3.
 • Користи еколошки прифатливо, природно разладно средство R290 и со тоа го намалува CO2 оттисокот до 700 пати во споредба со досега користените разладни средства.
 • Брза и едноставна инсталација.
 • Работи на надворешна температура до -25 ° C.
 • 10 години гаранција на компресорот.
 • Повеќе за aroTHERM plus топлинската пумпа.
 • Повеќе за aroTHERM plus топлинската пумпа.
 • Топлинската пумпа воздух/вода обезбедува греење, ладење и топла вода за домаќинство на исклучително ефикасен начин.
 • aroTHERM Split системот нуди најголема вредност за потрошените пари.
 • Најтивката топлинска пумпа досега, само 32dB (A) на растојание од три метри во ноќен режим на работа.
 • Го заштедува вашиот скапоцен простор за живеење бидејќи зафаќа многу малку простор: 0,5 м2 за надворешната единица и 0,42 м2 за внатрешната единица.
 • Флексибилна инсталација: надворешната и внатрешната единица можат да се инсталираат на растојание од 25 метри една од друга.
 • Надворешната единица е исто така исклучително тивка, така што нема да имате непријатности со соседите.
 • Надворешната единица има освоено дури две награди за дизајн: Red Dot Design и IF Design Award.
 • Уште поефикасна во системските решенија, од фотонапон и вентилација па се до гасни уреди и соларни системи.
 • 10 години гаранција на компресорот.
 • Повеќе за aroTHERM split топлинската пумпа.

Приказ за емисија на бучава aroTHERM plus во ноќен режим - емитува само 28 dB (A) на растојание од три метри.

Приказ за емисија на бучава aroTHERM plus во дневен режим на работа - емитува само 32 db (A) на растојание од три метри.

Преглед на Vaillant топлинската пумпа:

Топлински пумпиГреењеЛадењеТопла водаВоздухЗемјатаПодземните води
aroTHERM plus**+ надворешен резервоар*  
aroTHERM splitit **+ надворешен резервоар   
aroTHERM monoblok**+ надворешен резервоар*  
flexoCOMPACT exclusive***+ aroCOLLECT модул*+ fluoCOLLECT модул
flexoTHERM exclusive**+ надворешен резервоар+ aroCOLLECT модул*+ fluoCOLLECT модул

Најчесто поставувани прашања

Контакт

Vaillant Северна Македонија

Архепископ Доситеј бр.2локал13

North 1000, Скопје

+389 2 20 30 170

Изберете тема:

Ваши контакт податоци

Вашата порака

Заштита на лични податоци

Ако имате било какви прашања или коментари во врска со Вашите личните податоци кои што тука ги давате или за повеќе информации за обработка и заштита на Вашите податоци, Ве молиме да ги погледнета и проверите нашите правила за приватност на нашата интернет страна: Правила на приватност.
Дојде до грешка. Вашето барање не е испратено. Ве молим обидете се повторно.

Сакате да го изградите или модернизирате вашиот дом и размислувате за топлинска пумпа?

Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете вистинското решение за сите ваши потреби.